O blogu
O autorce (Natalia Świątek)
Porad na życie usłyszała już bardzo dużo. Jak dotąd sprawdziła się tylko jedna… przez żołądek do serca. Na pytanie co bardziej lubi: jeść czy piec słodkości wyrywa sobie włosy z głowy. To zawsze jest konflikt tragiczny. Na starcie słodkiej przygody, ale jeszcze pokaże na co ją stać. Rodowita poznanianka, zakochana po uszy w sercu Wielkopolski. Na co dzień studentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej i miłośniczka pieszych wędrówek.
O blogu
Blog ten ma służyć każdemu kto uważa,że pieczenie to kuchenny koszmar niczym z telewizji. Przekonywać, że nie takie to straszne, jak to malują. A przede wszystkim przyprawiać o uśmiech i dobrą zabawę każdego. Tego co piecze i tego kto próbuje. Przy tym wszystkim pamiętajcie, że nieubite białka, albo niewyrośnięty biszkopt, zawsze można naprawić i zrobić jeszcze raz! W kuchni zawsze stawiajcie na jakość. Jej brak to jedyne czego kuchnia nigdy nie wybacza. Nie poddawajcie się. Powodzenia!